סיכום שיתוף פעולה בין בצלאל ו"מרכז הבמבוק" בנושא חדשנות בענף הבנייה

בצלאל-שתפ.jpg-עמוד

המיזם המשותף של המשרד להגנת הסביבה והמועצה הישראלית לבניה ירוקה

במהלך חודשים ספטמבר ואוקטובר 2017 התקיים במחלקה לארכיטקטורה בבצלאל קורס סטודיו ייחודי לתלמידי שנה ג', במהלכו התקיים שיתוף פעולה עם "מרכז הבמבוק" בכדי לפתח תהליכי בניה אקספרימנטליים תוך שילוב של מתודולוגיות עיצוב דיגיטליות עם חומרי
בנייה טבעיים. בנוסף, נבחנה האפשרות לייצר מבנה זמני אשר בסוף דרכו יתפרק לגמרי, ושחומרי הגלם שלו יוכלו במלואם או בחלקם לחזור למחסן החומרים לשימוש חוזר או למחזור.
תהליכי העיצוב בפרויקט לקחו בחשבון את מבנהו הייחודי של הבמבוק כחומר טבעי, ובתוך כך, את הייחודיות של כל במבוק הן במבנהו הפנימי והן בצורתו החיצונית.
היבט נוסף היה כאמור לתכנן את המבנה כך שלאחר פירוקו ניתן יהיה להשתמש בבמבוקים לפרויקטים אחרים, ובכך לייצר חוויה או "שירות" אדריכלי כמעט ללא עלויות סביבתיות.
לצורך כך תכנון הפביליון לקח בחשבון את האורכים הסטנדרטיים של הבמבוקים ותכנון המחברים – את הצורך שלא לפגוע בהם. בצורה זו הוחזרו יותר מ 50% מכמות הבמבוקים למחסני" מרכז הבמבוק" כשהם במצבם המקורי. ייתר הבמבוקים נחתכו בצורה זו או אחרת אך הועברו לשימוש חוזר לצורכי המחלקה. כך כמעט 100% מהבמבוקים בפרויקט )למעט ניסיונות וחיתוכים קטנים( לא הועברו להטמנה.
אימפקט :
• הפרויקט ושיתוף הפעולה הוצג במסגרת "בתים פתוחים" בירושלים במהלך חודש אוקטובר 2017
• הפרויקט פורסם באתר האינטרנט של המחלקה לארכיטקטורה ושל בצלאל
• עד כה נרשמו כ 4000 צפיות ביותר מ 500 כניסות לבלוג של הפרויקט מישראל, קפריסין, פורטוגל ארה"ב, איטליה, בריטניה יפן ועוד.
• הפרויקט התקבל לפרסום במגזין האדריכלות האינטרנטי ArchdailyArchdaily

Silence is Golden